بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهكل ميراثفرهنگي، گردشگری و صنايعدستی خراسان جنوبی، محمد عرب روز چهارشنبه 12 شهریورماه افزود: «عملیات مرمت این اثر تاریخی ارزشمند که بسیار مورد توجه مردم است از خردادماه 1396 و در شرایطی که اعتبار مورد نیاز تأمین نشده بود با مساعدت ادارهکل استان آغاز شد.»
او ادامه داد: «از جمله اقدامات مرمتی صورت گرفته در این بنای تاریخی حذف الحاقات، جمعآوری موزاییک فرش فرسوده، خاکبرداری و آواربرداری، جمعآوری کامل و بازسازی مجدد گربهروها (سیستم گرمایش از کف سنتی) و پوشش گربهروها، استحکامبخشی پیها و دیوار بنا، جمعآوری طاقها و پوشش سقف در قسمتهای آسیبدیده و اجرای مجدد، اجرای اندود ساروج تمامی فضاها، ساخت سرویس بهداشتی، اصلاح سیستم فاضلاب، بازسازی دوش متناسب با معماری سنتی، اجرای گرمایش از کف، لولهکشی تأسیسات آبی، اجرای سنگفرش کف و دیوارهها تا ارتفاع یک متر، مرمت سر در ورودی و بازسازی کامل ورودی حمام کوچک، آجرفرش کف رختکن و ورودیها، آمادهکردن فضای موتورخانه، تکمیل فضای حمام ترکی، احیای خزینه با استفاده از تکنولوژیهای نوین، اصلاح سیستم تأمین انرژی از نفت گاز و سفید به گاز شهری، نصب تجهیزات موتورخانه اعم از منابع ذخیره آب، پمپها، اجرای سیستم برق و ... است.»
مسئول میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان سرایان گفت: «مرمت حمام تاریخی شهر سرایان با اعتباری بالغ بر چهار میلیارد و 500 میلیون ریال در مدت سه سال انجام شد که از این مبلغ فقط مبلغ 700 میلیون ریال از منابع استانی و مابقی از اعتبارات ملی وزارت متبوع تأمین شد و اعتبار مورد نیاز تجهیزات موتورخانه نیز در سفر وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به این شهرستان، تأمین و اجرا شد.»
او افزود: «عدم تأمین اعتبار باعث طولانی شدن روند مرمت این پروژه شد که خوشبختانه در نهایت به بهرهبرداری رسید. این بنا با توجه به فضای عالی و سنتی به مکانی برای استفاده گردشگران تبدیل خواهد شد. علاوه بر تمام امکانات حمام سنتی با تلفیق تکنولوژیهای نوین دارای بوفه، نمازخانه، حمام ترکی، خزینه (جکوزی) و... است.»
عرب بیان کرد: « خوشبختانه كتيبه سردر حمام هنگام نقشهبرداری از داخل كشف شده و براساس متن کتیبه نزدیک به 500 سال قدمت دارد. اين حمام در زميني به طول 37 متر در 14 متر و دو بخش مردانه و زنانه ساخته شده و مصالح بهكار رفته در اين بنا شامل آجر و ملات گچ و اندود ساروج است.»
او خاطر گفت: «حمام قديمی سرايان در مجموعه تاريخی اين شهر و در ميانه بافت تاريخی آن واقع شده و با شماره 8735 در فهرست آثار ملی كشور به ثبت رسيده است. اين مجموعه شامل مسجد، كاروانسرا، آبانبار، حمام و بازار قديمی است.»
انتهای پیام/